17. april 2019
12 års kamp gav fleksjob
”Desværre – det kan vi ikke hjælpe med!”

Det var beskeden fra kommunen, da Maria bad om hjælp efter et forløb, hvor hun var kollapset på toilettet på sit arbejde med en hjerneblødning, og senere hen epileptiske anfald, voldsom træthed og et liv uden evne til at koncentrere sig en hel arbejdsdag ad gangen.
Vigtig forventningsafstemning
Maria gik hjemme i to måneder efter episoden, før hun startede på job igen. Men det var ikke nok.

Hun arbejdede et sted, hvor der var run på. Og i forsøget på at leve op til både travlheden i salonen, og det konstante pres, der var, for at følge med i alle de nye ting i branchen, gik der ikke længe, før hun igen fik det skidt.

Det ledte senere til depression og angst.

Da Maria søgte job hos Buch-Vedel, hvor hun er nu, fortalte hun ærligt om sin situation og evner. Hun og hendes chef, Anja, afstemte forventninger til hinanden og i dag stortrives Maria i salonen.

”Vi skal tjene penge – og vi skal også have det godt imens”, fortæller Anja, Marias chef, som har gode aftaler med Maria om, hvordan hendes arbejdsdage skal se ud, så hun ikke bliver overbelastet.

Sådan fik Maria hjælp
Maria forsøgte i første omgang at klare sig selv. Hun kæmpede en brav kamp for at bestå sin svendeprøve, som hun dumpede to gange. Først i tredje forsøg klarede hun den.

Senere i forløbet rakte hun ud mod kommunen, men blev afvist. De kunne ikke hjælpe med noget, mente de.

Men på et tidspunkt hørte Maria, at hendes fagforening kunne hjælpe. Og så snart Dansk Frisør og Kosmetiker Forbund sendte sagen til socialrådgiver Torben Krüger fra Serviceforbundet, som DFKF hører under, kunne han se, at hun var berettiget til et fleksjob.

”Efter første samtale med Maria var jeg slet ikke i tvivl om, at hun var berettiget til et fleksjob - og at det havde hun været adskillige år. Man havde været alt for hurtige i jobcentret med at afvise Maria”, fortæller Torben Krüger.

Maria er nu i fleksjob med 18 timer om ugen i salonen. Kommunen betaler dermed en del af hendes løn, og der er faste aftaler om, hvordan Maria udfører sine opgaver.

Få hjælp hos Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund
Er du syg eller har en skade, der gør det svært for dig at passe dit arbejde, så kontakt os. 

Vi står klar til at hjælpe dig med rådgivning og vejledning - og kan også hjælpe dig i sager, hvor kommunen skal inddrages. 

Ring til os på telefon 35 83 18 80

Fastholdelsesfleksjob